Bloggsemester

Just nu tänker jag ta en bloggsemester, jag har ingen inspiration eller ork att skriva. Pausen kommer ta några dagar, några veckor eller så. Men jag lovar att vara tillbaka i augusti. Men vi ses så länge. Ha det bra!

Godmorgon

Jag säger verkligen godmorgon nu då, klockan är tre här och jag stiger upp som en solstråle ur min säng. Det var verkligen skönt att sova länge! Sisådär en tretton timmar. Nu känns det som jag kan göra vad som helst. Jag har som tagit igen all sömn nu, så det är verkligen skönt!

Världens godaste pannkaka ♥

Jag har varit ytterst duktig idag och fixat pannkaka. Den är så god att jag håller på att svimma varje gång jag äter den. Jag vet inte riktigt men om man jämför med alla andra pannkakor jag hittills smakat på så är nog denna den godaste jag någonsin ätit. Jag vill verkligen inte skryta, men den är riktigt god! Mums, lätt att göra när man kastar alla ingredienser i en bunke och häller det på en plåt och in i ugnen. Det enda man kan faila med är kanske ungstiden, hihi. Som jag gjorde engång, woops.

All The Same


Jag vet inte vad jag ska skriva

Det är sommarlov, och varmt ute. Jag har ingen aning om vad jag ska peta hit heller. Jag har, brist på idéer. Me likey, det bästa jag vet typ. Näe, men jag är trött. Har ont i min läpp, den är svullen. Det är sand i mitt rum, det är stökigt överallt. Jag borde laga mat, men lyssnar på musik. Det är varmt och jag borde duscha, men jag orkar inte. Jag har ingenting att skriva, så jag tror jag börjar spela istället, eller nåt.

Om jag bara hade pengar...

...då skulle jag köpa denna skönheten. Jag får ta och spara, spara och spara ihop pengar till denna. Min sörsta dröm, om jag bara kunde få den på något vis. Men det är lite svårt, antar jag. Hihi, men för er som inte vet vad detta är så är det en MacBook Pro 15''. Den har många magrutor, vilket betyder att den är riktigt het precis som han den där ena människan som börjar på G. Mums, fast MacBook har mer magrutor än honom, hihi : D

Solnedgång

Jag är riktigt trött just nu, men jag har sovit ungefär nio timmar. Mina ögon svider och mitt huvud dampar. Men visst var det kul att hitta på lite annorlunda saker när man för engångs skull har chansen till det. Hehe, i alla fall så är det bara att sitta och slöa idag på dagen. Få se om det händer något bättre senare, men jag borde fixa mat åt mig men jag orkar inte. Pannkaka borde jag också göra men det blir ingenting till det heller. Jag är lat! Verkligen. Gånger miljoner.

Midsommarbilder

Jag vet att jag är lite slow ibland när det gäller bilder, det var midsommar förra veckan men här kommer några pics från det, och det är nog många snarare än några. På nedersta bilden ser ni btw världens godaste munk!

Jag ska som sagt också vara ensam hemma hela veckoslutet, vilket betyder att jag har mat för kanske en vecka, godis för två år och två bakelser för att jag har namnsdag, och så har jag musik så att jag blir döv! Det här kommer bli kul! (;

Maria Maria Maria Maria Maria

Godmorgon! Idag är det min namnsdag. För jag heter Maria Maria Maria, snyggt snyggt namn eller? Ja, jag vet att jag har ett snyggt namn. Öh, nej. Men i alla fall, dagen till ära så kan jag visa en liten söt *host* bild från min konfirmation, kanske det var? Jo, det var det! Jag är så bra att komma ihåg saker, men där är den i varje fall <:
PS. Bildkvalitén suger c:

Vi gillar bildbomber!

En liten bildbomb, så ni alla bara är förberedda. Tror inte jag ska skriva så mycket mer utan låta bilderna tala för sig själva. Enjoy.

Min kamerautrustning



Nikon D90

Den 24 december 2009, var det dags att uppgradera sig från min digitalkamera till en systemkamera.
Jag hade en förkärlek till Nikon innan, så det var där det hela Nikon startade. Innan hade jag prövat en Nikon D60, men den fanns inte tillsalu längre och jag ville varken ha D5000 eller D3000, så det fick bli en Nikon D90 istället. Köpte den i KIT med ett 18 - 105mm objektiv som egentligen är rätt så bra, men jag saknar ändå ett Macro objektiv i min samling.

Olympus µ1010

Min kompakta digitalkamera som har 10.1 megapixel och 7x zoom. Trots saknar jag att man inte kan fota i manuellt läge, eller i RAW format med den. Men för att vara en automatisk komaktkamera så tar den riktigt bra bilder! Alla bilder innan julen 09 är fotograferade med den kameran, så det är bara att kolla runt!


Nikon AF-S 18-105/3.5-5.6 VR DX

Ø67
Passar till det mesta, som man vill fotografera med som nybörjare. Man kanske inte får det korta skärpedjupet man vill ha som man annars får med ett Macro-objektiv, men det funkar finemang för tillfället!


Lowepro Altus TLZ 20

Eftersom jag endast har ett objektiv för tillfället så passar denna väska utmärkt! Kamera med objektiv och motljusskydd och extra minneskort ryms i väskan.

Det här gör vi när mamma är borta

På tisdagen var jag och skötte om Amanda, mamma var borta och tvättade mattor. Så vi passade på att busa extra mycket, hihi! Så busiga vi är, trots att vår ålderskillnad är stor. För er som inte vet så är Amanda min systers barn - vilket betyder att jag är moster åt henne. Just nu så är Amanda snart 1 år och 5 månader, hon kan inte prata så jättebra. Men hon kan säga "Kom" som kan betyda allt från att komma till att få saker. "Kom nu Maria", dock säger hon inte mitt namn sådär med r:et och allt, men man vet ju. "Hau, hau", betyder hund. "Kom å äta", eller vad hon nu sade häromdagen dessutom kan hon säga mamma och pappa. Liksom, vem kan inte det!? "Oj" säger hon rätt ofta när det är något speciellt på gångs, men hon säger liksom oj, inte åj som vi säger.

Sen är hon lite extra söt när hon vill sova, hon tar en dyna och lägger sig på golvet. Men i tisdags tog hon mumin och lade sig i soffan. Jag tänkte bara, jaha nu vill hon sova. Så jag reste mig upp och gick mot ytterdörren och så sade jag typ "Vill du gå och sova?", så nickade hon bara och somnade typ direkt när hon fick sova, söt liten bebis detdär va.

Tryck F5!

Tryck på F5 när du läser min blogg, så uppdaterar din webbläsare utséendet på bloggen. Annars kan det se lite skumt ut om du inte trycker (: Kan hända att ni måste trycka flere gånger på F5 för att få det att funka också, men ni får leva med det!

En ny design är varmt välkomnad hit till mig, blev så trött på den gamla, så den fick åka bort (; som tur! Haha, nä men kan se lite skumt ut nu i början, måste fixa det sista så. Men sedan borde allting vara finemang! Hoppas ni gillar den.

RSS 2.0