Tryck egna papper till små häften

Att trycka egna papper för olika hobbyalster och scrapbooking är både enkelt och roligt. Med hjälp av olika stämplar och olikfärgade stämpeldynor kan man lätt skapa personliga papper.
Det här behöver du:

  • kartong
  • stämplar (trä och/eller silikon)
  • stämpeldynor
  • sidenband
  • lim
  • vanligt skrivpapper
  • stansapparat
1. Välj färg på kartongen och stämpla med önskade stämplar. Om man har många olika silikonstämplar kan man arrangera dem på akrylplattan till en liten helhet som man trycker upprepade gånger. Du kan också stämpla med olika färger på samma papper.
2. Låt pappren torka.
3. Klipp eller skär till mellanblad att skriva på. Själv valde jag att ta små rutiga block jag hade hemma.
4. Mät kartongen, klipp till och vik runt mellanbladen. Vik kartongen så att den går 1,5-2cm över mellanbladen på framsidan och fortsätter bakom och runt över igen till framsidan och klipp till kartongen så att den går att sticka in under den lilla biten, så låses locket.
5. Stansa ett par stansar (för att fästa kartong och mellanblad) på den lilla vikta fliken så att blocket hålls ihop. Men stansa inte fast framsidan av kartongen för den fliken ska vara lös så att man kan öppna blocket.
6. Dekorera med sidenband, etiketter och annat fint.
Resultatet blev fail, min åsikt men ändå (:

Allting känns hopplöst just nu

Mitt sommarlov är ärligt talat uselt, jag har ingenting att göra. Vädret är vackert. Jag orkar inte gå ut ensam, bara för att det känns meningslöst. Alla verkar göra något kul med sina kompisar. Vad gör jag? Jo, jag sitter hemma och gör ingenting, precis som jag alltid har gjort innan. Här sitter jag och avundas över folkets FaceBook statusar där de skriver allting trevligt de gör med sina kompisar och om de vill träffas, osv. Vad gör jag? Jo, jag sitter inne och fettar upp mig så att jag är extra fet tills skolan börjar. Det känns ärligt talat helt värdelöst. Men min sommar är som vanligt en av de sämsta somrarna som vanligt.

Sommarkvällarna var ljuvliga förr i tiden då han den dära ljuvliga människan som börjar på Rasmus, levde på msn. Jag kommer aldrig glömma något som har något med det att göra. Hoppas jag. Alla domdär tiderna är över och här sitter jag tomhänt, allting jag hade har sipprat ut ur mina händer och det känns bara värdelöst att ens sitta här och kämpa med att skriva ett blogginlägg. Gud vad denna värld suger.


Jag är dålig på att blogga.

Jag rent ut sagt suger verkligen på att hålla min blogg uppdaterad. Har idétorka, vill ha ny design och såntdär. Men jag ska uppdatera den lite här snart, bara jag orkar. När nu sen det blir vet jag inte. Jag spenderar alltför mycket tid vid datorn, som inte har med bloggandet att göra. Jag spelar ett spel, facebookar, nördar mig på msn och läser människors bloggar. Det är kanske mysigt, men jag kan som inte hålla på i evigheter såhär att dissa bloggen. Men life is life.

Igår hände en märklig grej. Min systers hund Saga gick och haltade, eller egentligen så gick hon knappt på sitt vänstra bakben. Men hon hälsade trots allt riktigt glatt på mig trots antagligen hennes smärta i benet, stackarn. Hon var väldigt ledsen och sådär, man såg på henne att hon inte mådde bra. Som tur skulle Sofia ner med henne till veterinären, sagt och gjort åkte de dit och det visade sig att hunden hade blivit biten av en huggorm. Saga var nu tvungen att ligga på dropp i fyra timmar och nu är hon hemma på vilotid. Men jag tycker, det är väldigt strongt gjort av henne. Hon är kanske 30 centimeter hög och gnällde knappt om att  hon hade smärta. Hon är en Parson Russell Terrier för er som undrar. Men jag hoppas hon blir bättre nu i alla fall, stackars henne säger jag. Måste ha tagit jäkla ont. Och man kan väl dö av huggormsbett right?

Idag har det inte precis hänt något speciellt. Fröken Maria har i princip nördat sig hela dagen och oijat och voijat sig lite. Men jag mår lite bättre nu i alla fall, vilket är tur. Imorgon har jag som uppgift att dammsuga och tvätta golv här i övrevåningen, vilket kan bli riktigt spännande, jag som aldrig städar något, haha. Inget annat är planerat nej, inte vad jag kan hittils komma på i alla fall.

Har ni några önskemål om mitt bloggande så kan ni gärna slänga in en kommentar, kritik och positiva grejer. Ha ett fortsatt fint sommarlov för er som har det! Och jag ska försöka bli bättre på att blogga i framtiden! (:

På bilden längst ner ser man en del av min svartagråa lampkrona som pryder mitt tak i mitt rum. btw, inlägg 200 :D


Bilder från Sverige

Pallar inte precis lägga upp alla 300 bilder jag tagit, så det fick bli bara några. Orkar dock inte skriva så mycket för jag är trött och intresserad att kolla upp gymnasier istället. Men ha det fint hörrni! (:

På jakt efter ett nytt objektiv

Nu är jag på jakt efter ett nyss objektiv igen, jag vet aldrig riktigt vad jag vill ha. Men nu har jag bestämt mig att jag vill ha ett så kallat makro objektiv och har funderat på detta Nikon AF 135/2,0 DC. Det kostar omkring 1300 euro och jag tror det skulle passa mig bra om det vill säga att de tar bilder i samma klass som Canons objektiv Canon EF 135/2,0L USM.


Men jag kan som aldrig bestämma mig om jag vill hellre ha en dator, eller ett objektiv och det stör mig verkligen. Jag behöver pengar, det behöver jag. Haha (:


RSS 2.0