Med influensa vaccinet intryckt i kroppen

© Google Pictures

 

Hoppeligen så kommer jag hållas influensafri då vaccinet har anlänt till min kropp. Visserligen kommer vaccinet börja verka senast veckan innan jul, vilket är en bra sak. Eller okej, det skulle vara bra om det verkade genast, men det gör det ju inte. Det jag ser som en bra punkt i det hela är att jag kommer vara omkring ett flertal människor (hoppas jag) kring nyåret. Biverkningarna jag hittils fått har bestått av yrsel och ont i armen, vilket var helt normalt. Så gott som andra biverkningar har jag ännu inte fått, vad jag vet om. Konstigt nog så har min snuva försvunnit nu, vilket är en otroligt bra sak. Så hittils lever jag ännu, som tur. Trots allt så ville jag nog egentligen inte ta vaccinet, men nu efteråt så känns det väl lite bättre med tanke på att jag troligtvis håller mig undan viruset H1N1.

Enligt sjuksköterskan, eller vad det nu var för människor som gav vaccinet sade att man kan endast dö i sjukdomen, inte av vaccinet. Dessutom så ska man inte äta värktabletter innan man tar vaccinet, eftersom det ger en nedsatt effekt. Trots allt efteråt får man äta värktabletter till biverkningarna

 

Igår var det också pepparkaksbakning som gällde. Att baka pepparkakorna var riktigt trevligt egentligen, trots att det var kaos. Jag hoppas själv att pepparkakorna inte skall gå sönder innan fredagen, då det ska vara julgatans öppning här som jag bor. Själv ska jag sälja lotter så kom och köp lotter du som känner för det. För er som inte vet så går julgatans öppning ut på att de har kanske någon liten konsert där dagis får sjunga och julgubben besöker staden. Dessutom brukar jullamporna tändas den dagen. Olika organisationer, eller människor brukar sälja saker på en sk. "gågata" och så brukar frivilliga brandkåren gå runt med lyktor och ibland kan det vara en eldshow också.

Ingenting stort om du trodde det, de flesta människor brukar söka sig hem vid cirka sju åtta tiden, sedan så har antagligen inte ordnarna så mycket pengar heller att hyra in folk som kan tänka sig sammarbeta den kvällen. Vi bor ju endå trots allt endast 9000 människor i denna stad, vilket inte är så mycket antar jag.

 

 

© Google Pictures

 

Eftersom det är fredag imorgon så är det julgatans öppning vilket jag nyss nämde betyder det också att det är betygutdelning i skolan. Jag har själv redan kollat in mitt betyg och är riktigt nöjd då det inte innehåller någonting under vitsordet åtta. Ingen plugghäst, det är jag inte. Jag bara satsar nu då jag vet vart jag vill efter skolan. För jag vill verkligen inte gå tian, så därför gör jag det jag gör i nuläget. Dessutom så har vi temadag imorgon i skolan. Vår klass ska tydligen gå på loppis, vilket jag inte är så väldigt positiv om ännu, vi ska uppenbarligen få en summa pengar och få köpa assietter och sånt och slutligen göra en dukning. Det har jag förstått i nuläget. Ändå förstår jag inte riktigt, antagligen slutar vi innan kvart i tre så jag får väl sedan ta åt mig att gå och paketera och ställa igång för kvällen som kommer. Efter det är det veckoslut som gäller.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Amanda på besök

 

Idag har Amanda varit på besök. Hon var mer galen än förut och lekte och visade roliga miner. Det var väldigt humoristiskt att kolla på henne då hon visade sin "rynka på näsan" min, det var det verkligen. Men som vanligt så är hon väldigt söt, vilket jag gillar hos henne.

Småbarn har ytterst svårt att vara stilla, speciellt de som är lika som Amanda och har två stycken tre millimeters tänder i sin mun.

 

Varför bloggar jag så sällan? Jag har tröttnat, jag ser ingen vits med att blogga längre, jag har ingenting intressant att skriva om och om jag har något att skriva om så vet jag inte hur jag ska formulera det. Allting blir en enda stor soppa och jag förstår knappt själv något om vad jag skrivit efteråt, eftersom allting är så dåligt formulerat och hur man ska förklara saken. Ni kanske förstår.

Kommer det inget inlägg imorgon eller under hela nästa vecka så vet ni att jag tagit en paus tills första December. Jag ska försöka att skriva ett blogginlägg varje dag då ända tills det blir jul.

Efter att ha skrivit några rader om hur meningslöst det är att blogga så inser jag ju förstås att det är väldigt roligt att blogga.

 

Dessutom så har jag fixat lite på mitt rum idag. Satte upp lite nya plancher (hur detdär ordet skrivs vet jag inte) och städade bort onödiga saker som låg runt och skräpade överallt. Slutspurten är att föra ner böcker till nedrevåningens så kallade "bokskåp". Annars så är mitt rum riktigt städat nu. Eller, inte dammsugat eller något men allmänt städat.

Inom en snar framtid så ska jag väl kasta in bilder på det jag köpte i Helsingfors bara jag orkar. Vilket jag gör. Kameran behöver i alla fall få lite energi i sig innan något av detta lär ska lyckas. Jag var där förra veckan om jag minns rätt 14:de November. Där var allting så trevligt som vanligt, synd nog så tog pengarna slut och jag hann inte köpa mer. Men efter jul kan jag göra det :)

 

Ha en trevlig fortsatt helg på de några timmar som återstår!


Latdag

 

Det finns typ ingenting att göra. Jag har ingenting intressant jag vill eller kan göra. Och dessutom så, ja finns det ingenting att göra. När det inte finns något att göra så finns det inget man kan göra. Man kan varken göra något då, man får bara sitta och fundera över, ingenting. Ha en fortsatt trevlig dag, eller något!


Moped

 

Hej allesammans! Idag så ska jag höja spänningen här va, eller okej. Ska jag vara ärlig så är det allt för svårt för mig. I alla fall så är denna sak svart och vit, den har två hjul, sex växlar, den har en lampa skulle jag tro, den går 45, öhh. Det är en Derbi, och slutligen så drar vi slutsatsen till att det är en Enduro, visserligen vet inte alla vad det är, men det ser ut som en cross. Hähä, man kallar ju dem för det, och nu vet ni om vad jag har fått, en stor fin present av min roliga pappa. Ha en bra dag.


Spenatsoppa

 

Hur svårt är det egentligen att laga spenatsoppa? Det är riktigt svårt egentligen. Utan att man ens tänker på det. Jag hade ingen aning om att efter att en spenatisklump har smultit så börjar spenatsoppan koka över hela spisen. Nej alltså, det hade jag ingen blekaste blå aning om. Men tydligen så gör den det. Bra information till nästa gång, om jag inte glömt det tills dess.

 

När man är sjuk så finns det inte så mycket annat att göra än att kolla på barnprogram. Barnprogrammen är trevliga ibland om de inte är riktade för treåringar, eftersom de handlar oftast om att man ska typ hitta en väg eller säga olika saker. Vilket blir väldigt långtråkigt och jobbigt till sist. Det om det.

 

Imorgon har vi prov, antar jag. Det borde vara finska prov men jag är inte riktigt säker. Sedan har jag ju Biologi-provet oskrivit och sedan är det Religionsprov på Fredag, vilken trevlig provvecka man har, som inte är en provvecka, suck.


Sjuk

 

Ähhh. Jag är sjuk igen. Denna gången har jag feber, heh. 37.2 grader visade det sig vara då jag besökte hälsosystern här idag. Jag höll på att spy, men ptja. Det visade sig att flera än jag också är sjuka. Det är nog lite skumt egentligen. Men när jag kom hem så var det sängen som gällde och där sov jag i kanske två timmar, antar jag att det var. Jag fick ett sms då jag vaknade vilket var lite synd. Eftersom jag hellre skulle ha sovit lite längre.


Olyckliga Torsdag

 

Det finns intressanta saker här i världen. Vissa saker är intressantare än andra, och vissa saker förstår man bara inte varför folk vill göra när de inte ens försöker göra något själv åt saken, utan rent ut sagt bara skiter i det. Visserligen har jag försökt flere gånger, men tydligen hjälper ingenting. Så jag får leva så som jag lever och fortsätta leva mitt liv så som jag är. Acceptera mig som den jag är nu. Och kolla inte tillbaka om hur jag var då, för jag är inte den jag var igår eller hur man ska säga"Never Look Back" eller något.


På Fredag är det Lifehouse, alltså imorgon. Vilket betyder att jag ska sjunga, haha. Hur det nu sedan går får man väl se imorgon. Men annars så är det väl kanske en normal dag imorgon om inget liknande händer idag.  Damm har jag i alla fall upp till näsan så. Svårt att andas, men jag får bara klara mig.


RSS 2.0